Amateur Fotografen Vereniging De IRIS | Clubactiviteiten
16650
page-template-default,page,page-id-16650,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Clubactiviteiten

Nieuwe voorzitter  AFV De Iris

Op 4 maart heeft tijdens onze jaarlijkse ALV de zittende voorzitter Ton Tuinman de voorzittershamer overgedragen aan Diana Vivas. Zij had zich aangemeld voor deze functie en er waren geen andere kandidaten.

Namens alle leden werd Ton door Theo Sierksma even in het zonnetje gezet en bedankt voor al zijn persoonlijke inspanningen voor onze fotoclub in de afgelopen 7 jaar. Hierbij werden een aantal bijzondere en mooie momenten even kort door hem belicht. Als dank voor dit alles kreeg Ton een kadobon overhandigd.

De symbolische ‘overdracht’ van de voorzittershamer van Ton aan Diana.

Hieronder is een korte fotoimpressie van Marjoleine van dankbetuiging aan Ton en het overdragen van ‘de hamer’ aan Diana.

Mede-oprichter AFV De Iris (Henk ter Hoeve) overleden

Oud-fotograaf van de Stentor Henk ter Hoeve uit Harderwijk is zaterdag 30 maart 2019 overleden op 91-jarige leeftijd.

Fotograaf Henk ter Hoeve opent een expositie over actieve ouderen

Henk ter Hoeve is een bekende Harderwijker, maar ook in de regio kennen velen zijn gezicht omdat hij jarenlang voor het Veluws Dagblad foto’s maakte. In de periode voordat hij voor deze krant werkte, was hij ook actief voor het Schilders Nieuwsblad in Harderwijk en Ermelo. Hij was vooral geliefd vanwege zijn vriendelijke karakter.

In 1957 was Henk ter Hoeve een van de oprichters van de Harderwijker Fotovereniging De Iris, waarvan hij vele jaren voorzitter was en later erelid werd.

Ook was hij voorzitter van het Rode Kruis Harderwijk en de Harderwijker Scoutinggroep Verbraak-Margriet. Daarnaast was Henk mede-auteur van de fotoboeken ‘Harderwijk 750 jaar’ (1981), ‘Harderwijk na 1945 – deel 1 en 2′ (1992 en 1995) en ‘Harderwijk – Beelden belicht en beschreven’ (2002).

Zijn fotoarchief met enkele tienduizenden foto’s schonk hij na zijn pensionering aan het Stadsmuseum Harderwijk. In september 2018 vierden Henk en echtgenote Diny ter Hoeve-Brethouwer hun 65-jarig huwelijk, met wie hij vooral na zijn pensionering een onafscheidelijk koppel vormde.

BBQ – Afsluiting seizoen

Op zaterdag 15 juni 2019 was de afsluiting van ons seizoen. Er was een BBQ georganiseerd op De Rietmeen en hoewel de weersvoorspellingen eerst slecht leken, hadden we schitterend weer.

 

Onze BBQ via een drone

Tijdens de BBQ zijn diverse foto’s gemaakt en Theo heeft met zijn drone gevlogen en ook hiermee zijn foto’s gemaakt. Hieronder is een korte impressie van onze BBQ.

Al met al een geslaagde avond met lekker eten!